Spring naar hoofd-inhoud

Vageland Fase II

Type Vuursteen

€ 435.550,-
vrij op naam

In VAGELAND, aan de rand van het knusse Koewacht, wordt een nieuwbouwplan gerealiseerd. Fase II bestaat uit 6 twee-onder-één-kapwoningen type ‘ VUURSTEEN, 8 twee-onder-één-kapwoningen type ‘ KIEZEL, 5 levensloopbestendige woningen, type ‘BUSSEL’ en 9 rijwoningen type ‘STUIK’.

De VUURSTEEN 2-onder-1-kapwoning is een ruime en fraai uitgevoerde gezinswoning met een garage. De VUURSTEEN heeft een ruime woonkamer met open keuken op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich drie royale slaapkamers en de badkamer. Daarboven, bereikbaar met een vaste trap, nog een ruime tweede verdieping die u naar wens kan indelen.

De VUURSTEEN wordt gebouwd met duurzame materialen en voldoet vanzelfsprekend aan de laatste bouweisen. De VUURSTEEN is tevens een onderhoudsvriendelijke woning

Meer keuze?
In aanvulling op de woning kunt u ook hier kiezen uit een uitgebreid pakket aan opties.
Wilt u een grotere woonkamer? Geen probleem, u kunt de woonkamer verlengen met 1,2 m2 of 2,4 m2. Ook een dakraam of een dakkapel behoort tot de mogelijkheden.

Bouwnummer 34 is afgewerkt met behangklare wanden.

Op donderdag 23 maart en 30 maart a.s. organiseren wij een verkoopevent op de bouwlocatie. Wij willen u de gelegenheid bieden om kennis te maken met de laatste fase van dit prachtige project.

Nieuwsgierig geworden? Dan bent u van harte welkom.
Donderdag 23 en 30 maart van 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Bouwlocatie Vageland Fase II Koewacht, ingang Emmabaan.

Graag aanmelden via info@vanhuisstedemakelaardij.nl of bel 0115 647 647.

Zalig landelijk wonen in het knusse Koewacht


Internationaal Koewacht

Verdeel over twee landen en drie gemeentes (Terneuzen, Stekene en Moerbeke) kan Koewacht met recht een internationaal en ondernemend dorp genoemd worden. Aan de Nederlandse kant van de grens is Koewacht 112 hectaren groot en telt ruim 2.500 inwoners.

Van oudsher staat Koewacht bekend als vlassersdorp, maar Koewacht heeft nog meer te bieden. Koewacht heeft een gezellig dorpscentrum met een ambachtelijke middenstand. Een ruim aanbod aan winkels, onderwijs en kinderopvang, diverse horeca, een groot aantal ondernemers, een rijk verenigingsleven, vele sportclubs, een openluchtzwembad en niet te vergeten, Koewacht is omringd door prachtige polders waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen.

In het landschap in de omgeving van Koewacht vinden we nog restanten van forten. Ze maken deel uit van de Staats-Spaanse Linies, cultuurhistorische verdedigingslinies uit de Tachtigjarige Oorlog.
Kortom, het is goed toeven in Koewacht.

Een stukje geschiedenis

Enkele duizenden jaren voor Christus liepen hier op Koewacht mensen rond. Misschien hebben ze er gewoond of alleen maar gebivakkeerd op de hoger gelegen zandruggen. Bij archeologisch onderzoek zijn op de projectlocatie vuurstenen voorwerpen gevonden die door mensenhanden ontstaan of gemaakt zijn. Deze dateren uit de overgangsperiode laat-Paleolithicum/vroeg Mesolithicum; dus zo'n 9.000 tot 7.000 jaar voor Christus.

Het dorp Koewacht is nog niet oud. Amper 400 jaar geleden, om precies te zijn in 1590, komt het voor het eerst de naam "De Koewagt" voor als synoniem voor fort Masereels in een geschift van de Spaanse geschiedschrijver da Castro. De oudste kaart die we hebben kunnen vinden waar Koewacht op voorkomt is uit 1651.

Op 31 juli 1817 wordt door de Hooge Raad van Adel aan Koewacht het wapen verleend. Op het wapen is een koe te zien die op een terras tussen drie bomen staat.

In 1830 wordt België onafhankelijk waarbij Zeeuws-Vlaanderen, het gebied ten zuiden van de Schelde, bij Nederland blijft. De definitieve (lands)grens wordt in 1843 vastgesteld en loopt vanaf dat moment dwars door Koewacht.

Koewacht vlassersdorp

De landbouw is altijd de grootste inkomstenbron van het dorp geweest. Naast akkerbouw en veeteelt, was de vlasteelt van groot belang in Koewacht. Het dorp is het centrum van de vlascultuur. In de zomer kleurt het landschap hier prachtig goud-geel. Ruim de helft van de Nederlandse vlasproductie komt hier vandaan. Aan de Tragel staat er nog steeds een roterij die nagenoeg intact is gebleven. Aan Het Zand staat de voormalige vlassersschool. Hier werden vroeger leerlingen ingewijd in het vlassersvak. In Museum 't Vlasschuurken herleeft de geschiedenis van de vlasbewerking in het decor van de traditionele Zeeuws-Vlaamse zwingelstal.

Lekker wandelen

Wie graag wandelt kan in en rond Koewacht zijn/haar hart ophalen. Het dorp ligt grotendeels op een pleistocene zandrug wat het landschap uniek maakt. Zandgronden met bossen en polders met dijken en vooral veel kreken. De wandelingen kunnen grensoverschrijdend zijn, wat alles nog interessanter maakt. Midden op de mooie Boschkreek ligt, als onderdeel van een wandelroute, een heuse trekvlot. Dat maakt de wandeling nog leuker!

Naar de bollen

De zandruggen te Koewacht zijn, net zoals de geestgronden achter de duinen, uitermate geschikt om bloembollen te kweken., Om die reden zijn er vooral de laatste 20 jaar steeds meer bollenvelden in de polders rondom Koewacht verschenen. Het is prachtig om te zien hoe de tulpen, lelies of andere bolgewassen in bloei staan. Lang duurt dat nooit, want het is niet om de bloemen te doen, maar om de bollen in de grond. Ze worden na zeer korte tijd afgesneden, zodat zoveel mogelijk voedsel gebruikt wordt om de bollen te laten ontwikkelen.

Kreken en plassen

Zeeuws Vlaanderen is een echt krekengebied. In het westelijk deel heb je zelfs een heuse "Krekenroute" die je te voet, per fiets of met de auto kunt volgen. Ook Koewacht is rijkelijk bedeeld met water. Ontstaan als diepe gaten die uitgespoeld zijn bij een dijkdoorbraak of als kuilen gegraven voor zandwinning bij het aanleggen van wegen.

Vageland

... Of op z'n Koewachts 'vaoge'.

Volgens Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandsetaal betekent 'vaaggrond': 'weinig door bodemvorming veranderde grond'. Volgens datzelfde woordenboek zijn 'vagen' braak liggende gronden (niet bezaaid) en is een 'vageland' een onbebouwde akker. 'Vaoge' is het Koewachts dialectwoord voor vageland.

Landelijk wonen in Koewacht

Koewacht is groen, landelijk en de nabije omgeving is bosrijk. Het gezellige dorp biedt vele extra's Rust, ruimte, een hechte gemeenschap, maar ook de levendigheid en gezelligheid van een dorp.
Als je in Koewacht woont, merk je dat je veel meer buiten leeft. Weg uit de drukte van de stad, genieten van de rust en ruimte op het platteland. Het is gewoon heerlijk wonen in Koewacht.

Snel bereikbaar

Koewacht ligt in de gemeente Terneuzen in Oost Zeeuws-Vlaanderen.
Het dorp ligt letterlijk op de grens met Vlaanderen, niet ver van plaatsen als Hulst (10 min.) en Axel (10 min.) Terneuzen, het economische hart van Zeeuws-Vlaanderen ligt op 25 minuten.

Ook de mooie Belgische steden zijn eenvoudig bereikbaar. Gent is slechts 40 minuten, Antwerpen 40 minuten, Brugge 50 minuten, Knokke 50 minuten en Brussel 1 uur.

Koewacht, volop voorzieningen

Ondanks dat Koewacht niet zo groot is en daardoor een zeer knus karakter heeft, zijn er toch tal van voorzieningen te vinden. Alles wat u nodig heeft kunt u letterlijk om de hoek verkrijgen. Een supermarkt, een aantal andere winkels en een keuze aan horeca zorgt er voor dat Koewacht een gezellig en levendig dorp is. En heeft u toch behoefte aan meer keuze, Hulst en Axel liggen op slechts 10 minuten rijden met de auto, naar Terneuzen rijdt u ongeveer 25 minuten.

Informatie aanvragen, indien beschikbaar

Aanhef
Interesse in
Verzendwijze